Blogg2019-07-28T15:12:02+02:00
2503, 2020

RENOVERINGSKAOS

14:03 | 25-03-2020|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Hallå!

Här fortsätter renoveringen i full fart. Varje vecka kommer vi framåt men vi börjar att bli ganska slitna. Det har varit väldigt intensivt sedan december med massor att göra med huset.  Men  snart börjar vi äntligen landa. 

Våra flitiga snickare kämpar på med mitt showroom. När all el är klar ska vi ta över och börja lägga golv, spackla och måla osv. Men just nu håller vi på att avslutar staketbyggandet. Pinne för pinne mäta och såga osv, allt tar sin tid. 

Allt eftersom staketet börjar ta mer och mer form börjar trädgården att växa fram. Det är vårt första år i huset och vi vet inte vad som finns här. Dom gamla ägarna har berättat om olika fruktträd, rabarber och vinbär mm men mycket mer vet vi inte än.  Vi ska bygga ut några rabatter i rostig plåt där vi ska plantera. 

Jag tycker det är så roligt med trädgården men det lär bli många misstag nu i början. Vår plan med trädgården är att  göra om entrén med ny stensättning och ny trapp till huvudentrén. Samtidigt som det blir ljusare och ljusare för varje dag är det väldigt skönt att kunna vara mer ute och lägga fokus på trädgården. 

Inomhus kämpar jag vidare med alla snickerier som ska målas i huset. Det finns nog inget drygare än att måla snickerier.  Det tar så mycket tid! 

Färgen rinner och det får inte bli för tjocka lager och allt måste målas i många omgångar. Just nu försöker jag bara få det klart för att sedan kunna fokusera på färgsättningen till mitt showroom. Det blir kalkfärg på både vägg och tak det kommer bli dösnyggt! 

Fortsättning följer!

Love, Ann

Första fönstret färdigtmålat!

811, 2019

HUSÄGARE

17:11 | 08-11-2019|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Äntligen har vi hittat hem!

Efter 30 visningar har vi nu köpt vårt drömhus. Det har varit psykiskt krävande att leta och leta och inte kunnat flytta. När man väl har bestämt sig att man vill vidare till något nytt är det jobbigt att vara kvar i det gamla. Men tiden var väl inte rätt för oss då, men nu blev det rätt. Jag har försök att ha tålamod och tillit till att vårt drömhus kommer komma.

När jag klev in i hallen på visningen visste jag direkt THIS IS IT!
Jag och Lukas kollade på varandra och båda kände direkt att det stod vårt namn på huset. Det var precis den känslan jag har letat efter, när allt bara faller på plats. Nu är det fyra veckor kvar sen flyttar vi äntligen in. I helgen ska vi börja packa för våra veckor fram till flytten är fulla.. Jag har en känsla av att tiden kommer springa iväg. Lika bra att börja redan nu.

Vi har letat efter ett hus med mycket möjligheter och med en stor tomt. Den ska fylla många funktioner boningshus, showroom, förvaring till mina stylingmöbler och plats till  våra hundar. Så nu blev det en liten gård! haha ja känns som ett stort kliv från att bo i centrala Stockholm. Men vi båda är uppvuxna på landet och det känns helt rätt att flytta utanför stan. Jag har en bild i mitt huvud och en längtan till att försöka leva mer hållbart. Odla mina egna grönsaker, bygga och fixa mycket själva, skaffa (höns!!?) och använda tillgångarna som finns där vi bor. Det kommer bli mycket att göra, vi kommer renovera mycket själva. Men det första och viktigaste blir att bygga staket till våra bebisar. Jag vill inte ha några hundar på vift. Sen till våren ska hela trädgården få sig ett rejält lyft. Min ide är att skapa en oas i vår trädgård. Feng shui inspirerat med mycket inspiration från dom asiatiska trädgårdarna. Det kommer bli väldigt spännande. Ja tanken är att jag ska dela med mig med våra projekt på gården här på bloggen. Hoppas ni vill hänga med på det!  Denna ursnygga matta ska få flytta hem till huset också, mitt senaste fynd!
Ha en härlig fredag!

Love, Ann

image1.jpeg